ESPN TrickShot Magic


biliard artistic trick shot magic

12/02/14 | 1 Comentariu

Cel mai important eveniment din lumea biliardului artistic, ESPN Trickshot Magic a avut loc in Springfield Massachusetts, in incinta Mass Mutual Center pe 6-7 decembrie 2013. Am avut onoarea sa fiu unul dintre putinii invitati la acest concurs pentru a doua oara, prima prezenta fiind in 2010 in Las Vegas.

La un centimetru de finala

Dupa o pauza de doi ani, organizatorii evenimentului au decis reluarea lui cu numai 4 invitati, formatul initial reunind la start 8 dintre cei mai buni trickshot artisti ai momentului. Asadar, i-am avut de infruntat pe nr. 1, 2 si 3 mondial si multe lovituri de biliard artistic la limita imposibilului. Sortii au decis sa joc in semifinala cu Andy Segal, nr 1 mondial si campionul mondial en-titre. Stiam ca ma asteapta un meci foarte greu, dar dupa multe ore, zile si saptamani de exersat lovituri sarite cu cate 3 tacuri intr-o mana sau cu mana stanga pe la spate, eram destul de increzator.

Dupa un inceput slab de meci in care amandoi am ratat cate 2 lovituri au inceput sa apara reusitele. Cum se vede si in poza de mai sus am reusit celebrele jump-uri ale lui Andy, spre surprinderea lui pentru ca numai cativa jucatori de biliard artistic din lume le pot reusi. Am mers cap la cap, eu fiind mereu la conducere cu un punct pana la 7-6 pentru mine. Aici am luat o decizie gresita alegand o lovitura prea grea si i-am oferit sansa sa egaleze. La ultima lovitura, dupa ce toate celelalte bile intrasera deja in buzunare, alba, care trebuia sa intre si ea, s-a oprit inexplicabil la un centimetru de buzunar desi avea suficienta viteza!

A fost show

Daca in clasament am iesit pe locul 3, la show toti au fost de acord ca meritam locul 1. Cu sala plina si cu multe lovituri reusite i-am atras pe spectatorii americani de partea mea facand haz de necaz (tipic romanesc!) atunci cand ratam si sarbatorind in stil propriu fiecare reusita. Chiar si cei veniti special sa-l incurajeze pe adversar strigau “Get in!” atunci cand bilele mele se apropiau de buzunare. Dupa meci m-am alaturat maestrului de ceremonii Frank Del Pizzo si show-ul a continuat in tribune.

Un articol aparut in The Republican contine poze si un clip cu cateva lovituri din acest meci, care a fost inregistrat si difuzat pe ESPN. In aceiasi locatie si inregistrata de acelasi post american de televizune, a avut loc si ESPN World Cup of Trickshots, unde am facut parte din echipa Europei si am castigat titlul pentru al patrulea an consecutiv.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu:

© Gabi Visoiu 2014