Lectii de Biliard

S-a deschis Scoala de Biliard! De acum lectiile si cursurile de biliard sustinute de Gabi Visoiu se tin intr-o locatie privata unde se folosesc cele mai bune echipamente si instrumente pentru antrenament. Pe site-ul scoala-biliard.ro se vor posta si articole si lectii de biliard online, asa ca dupa ce termini de citit postarile de aici, iti recomand noul site.

Vrei sa inveti sa joci mai bine biliard? Esti un jucator serios, dar simti ca nu mai poti avansa? Eu te pot ajuta. Ofer cursuri si lectii de biliard pentru incepatori si jucatorii de nivel mediu. Cu totii avem puncte slabe. Ti le voi gasi si te voi ajuta sa elemini greselile rand pe rand, astfel incat jocul tau sa poata avansa. Cursul include: corectarea pozitiei, tintirea, jocul pozitional, efectul lateral, strategie, analiza video a pozitiei si loviturii si multe alte ”trucuri” si exercitii care iti vor duce jocul la nivelul urmator.

Durata cursului nu este una fixa. In functie de nivelul de joc actual, de cat de repede inveti si de cat de departe vrei sa ajungi, vei avea nevoie de mai multe sau mai putine sedinte. Ca locatie, iti poti alege oricare dintre cluburile bucurestene, sau chiar la masa mea (8 picioare), unde vom avea mai multa liniste si mai multa intimitate.

Stiu ca nu toata lumea are timp sa exerseze cate 5-6 ore pe zi, asa ca te voi ajuta sa-ti structurezi sedintele de antrenament in asa fel incat sa profiti la maxim de timpul petrecut la masa de biliard. Un antrenament de o ora bine structurat face cat saptamani intregi de ”dat in bile”.

In continuare vei gasi un scurt curs online de biliard, adresat, in special incepatorilor. Nu este un curs complet, mai degraba o initiere in tainele acestui minunat sport. Din pacate, cursul online nu-ti poate spune unde gresesti si cum sa te corectezi, asa ca mare atentie sa nu inveti gresit tehnica de lovire pentru ca e mult mai greu sa repari decat sa inveti de la 0. Astea fiind spuse, iti urez multa bafta si joc bun!


Principiile jocului pozitional

Pentru a juca bine biliard nu este suficient sa trimiti bilele in buzunare, trebuie sa obtii si o pozitie buna pentru urmatoarea lovitura. Mai mult decat atat, e nevoie sa obtii pozitia corecta astfel incat sa-ti fie cat mai usor sa obtii din nou o pozitie optima Citeste mai mult»

2/03/14 | Niciun Comentariu

De ce ratam? Top 10 greseli

Cu totii ratam. Unii mai des, altii mai rar, dar nimeni nu este perfect. O lectie importanta de biliard trebuie invatata din greseli, din ratari. E mare lucru sa stii exact din ce motiv ai ratat o anumita lovitura pentru a evita sa repeti aceiasi greseala pe viitor. Citeste mai mult»

22/02/14 | Niciun Comentariu

Lovitura cu retur

Este, cel putin teoretic,  lovitura cel mai greu de stapanit din jocul de biliard (pe langa cea cu efect lateral), dar care te poate scoate din multe situatii delicate si care, atunci cand este executata bine, este spectaculoasa, impresioneaza audienta si intimideaza Citeste mai mult»

12/02/14 | Niciun Comentariu

Tintirea

99% din procesul de tintire se realizeaza din picioare, printr-o aliniere cat mai buna a corpului cu linia loviturii. Dupa ce ne asezam pe lovitura, se face doar o verificare, iar daca unghiul nu este corect, ne ridicam si ne mai asezam o data. Citeste mai mult»

12/02/14 | Niciun Comentariu

© Gabi Visoiu 2014