Cupa Mondiala de Biliard Artistic


biliard artistic cupa mondiala

Cupa Mondiala de Biliard Artistic, ESPN World Cup of Trickshots, cum i se spune pe meleaguri americane, s-a tinut pe 5-6 decembrie 2013 in Springfield Massachusetts, in incinta Mass Mutual Center, acesta fiind primul an din istoria de 8 ani a acestei competitii cand hotelul casino Mohegan Sun nu mai gazduieste acest prestigios eveniment. Ca de obicei, 4 americani si 4 europeni printre care si Gabi Visoiu se intrec in lovituri spectaculoase pe masa de biliard.

Victorie pentru Europa!

In acelasi an si aproape in acelasi timp in care echipa Europei de biliard (bila 9) castiga categoric Cupa Mosconi, europenii s-au impus si la biliard artistic cu scorul general de 3-0! Este pentru al patrulea an consecutiv cand echipa Europei se impune in fata americanilor si preia conducerea 5-3 dupa 8 ani de intreceri intercontinentale. Coincidenta sau nu, este totodata si al patrulea an consecutiv in care Gabi Visoiu face parte din echipa.

In prima semifinala Gabi Visoiu impreuna cu Florian Kohler au facut spectacol si s-au impus in fata dream team-ului americat format din nr. 1  mondial Andy Segal si Steve Markle. Scorul final a fost 9-4, unul dintre cele mai mari scoruri din istoria competitiei si un adevarat spectacol pentru cei din tribune si pentru telespectatorii ESPN. A doua semifinala a fost ceva mai stransa, dar in final Nick Nikolaidis si Lucasz Szywala s-au impus si au adus cel de-al doilea punct pentru vechiul continent. Finala, desi americanii au fortat revenirea, a fost una fara istoric iar diferenta de doua pucte din semifinale s-a dovedit a fi decisiva.

De 4 ori aur la biliard artistic

Pentru mine a fost a patra participare la Cupa Mondiala si am strans tot atatea medalii de aur! Le-a luat ceva americanilor sa invete sa-mi pronunte numele de familie, dar intr-un final au reusit cu ajutorul unui articol publicat in  The Republican care spune ca biliardul artistic pare sa fie cariera perfecta pentru cineva al carui nume se pronunta “Vee-SHOW-you”. Din pacate (sau din fericire) nu am avut prea mult timp pentru a sarbatori victoria echipei pentru ca a doua zi era programat ESPN Trickshot Magic, un alt prestigios concurs invitational, unde am participat pentru a doua oara, dar mai mult despre asta intr-o postare viitoare.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu:

© Gabi Visoiu 2014